Зуека си призна: Ето къде живее

Васил Василев иска да осигури по-добро бъдеще за второто си дете – сина Стефан

Зуека си призна: Ето къде живее | StandartNews.com

Отвратен и разочарован от политическата и икономическата ситуация у нас, той взе трудното решение да търси щастието си в Испания. Близо 60-годишният любимец от малкия екран предприе радикалната стъпка в името на новото си семейство. Зуека иска да осигури по-добро бъдеще за второто си дете – сина Стефан. В края на годината той даде кратко интервю по интернет в „Тази събота“ по Би Ти Ви. Той призна, че е доволен от решението и се справя добре с адаптацията към испанския начин на живот. Откакто е на Иберийския полуостров, Васил Василев -Зуека се отдаде на своя художествен талант и загърби сцената и телевизионния екран.

Той рисува по цял ден и вече организира няколко изложби у нас, които предизвикаха интерес. Мълвата твърди, че и продажбите на произведенията му не са никак зле. Цените на някои картини са доста високи за нашия стандарт, но явно популярността му кара колекционерите да бъркат дълбоко в джоба си. Пред Диана Любенова Зузи за първи път разкри и името на градчето, в което живее. По неизвестни причини той месеци криеше точното си местонахождение. Повод да сподели е събитие, което упорито рекламира и очаква с трепет в сърцето. Първата му изложба в Испания ще бъде открита на символичната дата 23.02.2023 г. в градчето Алтеа, което е новият пристан на семейство Василеви.

Алтеа, или Белият град, е разположен на стотина километра южно от Валенсия на брега на Средиземно море. Очарова със старинната си архитектура и лежерната атмосфера. Алтеа се намира в източната част на Испания. Регионът се нарича Коста Бланка и е известен с пясъчните си плажове. По изключение обаче, точно в Алтеа, брегът е стръмен и каменист. Този факт спасява града от превръщането му в поредния масов курорт. Разбира се, в Алтеа не липсват туристи, но те идват заради очарователната му стара част. Тя се извисява на хълм над морето. Улиците са стръмни, тесни и предимно пешеходни. Изкачването им си струва усилията, защото води до символа на Алтеа – храма със синия купол. От площада до църквата се открива красива гледка към морето. Околните улици са пълни с магазини за сувенири и ресторанти. Всички са направени така, че да акцентират върху местната архитектура, кулинария и занаяти. Градчето има около 24 000 жители, пише вестник "Златна възраст".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай