Зодията показва колко дълго ще живеете

Зодиакалният знак влияе и върху здравето

Зодията показва колко дълго ще живеете | StandartNews.com

Учени от САЩ успяха да потвърдят предположенията за влиянието на небесните тела върху здравето и продължителността на живота на хората, пише jenata.blitz.bg.

Американците са установили ясна закономерност между датата на раждане на един човек и продължителността на живота му.

Надеждността на заключенията им е факт благодарение на анализа на датите на раждане и смърт на повече от 60 000 души от цял ​​свят. Обект на изследването им са били както съвременните обитатели на нашата планетата, така и хора, живели на Земята преди няколко века.

Да се говори за ясно проследена връзка между зодиакалния знак, под който се е родил човек, и продължителността на живота му, е станало възможно след анализ на първите 5 000 дати. 

Оказало се още, че зодиакалният знак влияе и върху здравето, което до голяма степен определя времето, което ще прекара един човек на Земята.

Ето на кои зодии, според учените, им е писано да живеят най-дълго и кои здравословни проблеми оказват влияние на продължителността на живота им:

Овен

На представителите на този зодиакален знак им е писано да си поживеят. Жените могат да достигнат поне до 78 години, а мъжете - до 79 години.

Основният бич за здравето на Овена е стресът, който води до безсъние, мигрени и сърдечни заболявания.

Съвет: отнасяйте се философски към живота! Това ще ви спаси от тежки мисли, бели коси и ще удължи живота ви.

Телец

Звездите обещават на Телците дълъг живот. Жените имат всички шансове да посрещнат 80-ия си рожден ден, а мъжете, преодолявайки и този крайъгълен камък, спокойно могат да достигнат до 82-ата си годишнина.

Въпреки това, склонността на Телеца към затлъстяване, заболявания на пикочно-половата система и ставите може значително да съкрати продължителността на живота му.

Съвет: обърнете дължимото внимание на уязвимите места на вашето здраве и е напълно възможно да доживеете до 100 години!

Близнаци

Средната продължителност на живот при мъжете е 78 години, а при жените - 85.

Близнаците са склонни да разсъждават много и да търсят смисъла на  живота. Те често са измъчвани от скука и униние, които преминават в депресия. В резултат на това могат да възникнат проблеми с дихателната система, теглото и заболявания на крайниците.

Съвет: обърнете внимание на хранителния си режим и избягвайте всякакви изтощителни диети. Организмът ви е особено податлив на изтощение.

Рак

Жените от зодия Рак живеят до 73 години, а мъжете - до 68. Рано от този свят си отиват онези  представители на знака, които пренебрегват правилата на здравословния начин на живот и не посещават лекар. За всичко е виновна тяхната мнителност и зациклянето над болестта.

Раците често страдат от съдови заболявания, късогледство и стомашно-чревни разстройства.

Съвет: имате повишена склонност към онкопатологии, така че не забравяйте да предприемате профилактични мерки.

Лъв

Голяма част от жените и мъжете от този знак успяват да доживеят до 74 години, ако навреме вземат мерки в случай на сериозни заболявания.

Тяхната особеност да таят всички проблеми в себе си и да не се оплакват често става причина за подтискане на заболяванията. Проблемите могат да бъдат провокирани от слаба сърдечно-съдова система, от гърба и очите.

Съвет: позволете на роднините и приятелите да се грижат за вас и за вашето здраве!

Дева

При жените продължителността на живот е до 81 години, а при мъжете - до 77 години. Девите не са лишени от здраве, въпреки че повечето от тях имат уязвима храносмилателна система и страдат от нарушения, свързани с нейната работа. 

Съвет: подарявайте по-често на стомаха си разтоварващи дни, яжте само здравословни храни и никога не преяждайте. Спазвате ли всичко това, звездите са готови да ви дадат още няколко години живот.

Везни

Жените Везни имат шансове да живеят до 77 години, а мъжете - до 73. Те обаче имат възможност да поспорят с астрономическата статистика и да си спечелят няколко допълнителни годинки живот, ако се грижат добре за слабия си имунитет.

Високите защитни свойства на организма ще ви помогнат да избегнете други потенциални рискове, свързани със заболявания на кожата, долната част на гърба и бъбреците.

Съвет: пазете здравето си на сухо и топло място, защото звездите съветват да избягвате студа и високата влажност.

Скорпион

На представителите на зодия Скорпион им е писано да живеят най-малко. Жените могат да достигнат до 62 години, а мъжете - до 63. 

Астролозите обясняват това с факта, че Скорпионите трудно се подават на лечение.  Те предпочитат да завършат своя жизнен път, преди да достигнат дълбока старост, само и само да се отърват от всякаква медицинска намеса в живота си.

Съвет: животът ви ще остане по-дълъг и без лекари, ако обърнете достатъчно внимание на профилактика на заболявания, свързани с гърлото и пикочно-половата система.

Стрелец

Лошото здраве на Стрелците се отразява и на продължителността на живота им. Опорно-двигателната и сърдечно-съдовата системи с пълен букет от хронични заболявания буквално съкращават живота им и жените рядко надхвърлят 73-годишния праг, а мъжете - 69.

Съвет: жените Стрелец трябва да обръщат специално внимание на косата, ноктите и кожата си, мъжете - на простата.

Козирог

Козирозите са много издръжливи. Те смело търпят многото  болести, които упорито ги преследват до старини. Безмилостната атака срещу здравето не позволява на жените Козирог да живеят повече от 80 години, а на мъжете - повече от 77 години.

Съвет: в зряла възраст съществува голяма заплаха за ставите, слуха, жлъчните пътища и храносмилателната система.

Водолей

Средно всички Водолеи живеят до 72 години. Здравето и на мъжете, и на жените е трудно обяснимо от медицинска гледна точка. В най-голямата жегата Водолеите са в състояние лесно да пипнат пневмония, а през зимата дългите часове навън няма да им донесат дори лека настинка.

Съвет: пазете се от заболявания, свързани с кръвообращението, зрението, стомашно-чревни нарушения и стрес.

Риби

Жените Риби успяват да доживеят до 75 години, а мъжете - до 71. Астролозите ги определят като най-болнавия знак на Зодиака.

Те могат да доживеят до старини, ако преодолеят многобройните заболявания на белите дробове (задух), ставите (артроза), кожата (лишеи, гъбички по ноктите).

Съвет: не всички Риби обичат водата. Бъдете внимателни, когато я използвате и когато се подлагате на водни процедури.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай