Златко Баретата се сдоби с още едно обвинение

Прокуратурата му приписва данъчни престъпления в размер от 5,5 млн. лв

Златко Баретата се сдоби с още едно обвинение  | StandartNews.com

София. Златомир Иванов – Баретата се сдоби с поредно обвинение, след като специализираната прокуратура го посочи като ръководител на престъпна група, занимавала се с данъчни престъпления. Обвинения са повдигнати срещу още трима души. Общо щетите за държавата се изчисляват на 5,5 млн. лв.

Скорошна акция

Трима от членовете на бандата са били задържани тази сряда при специализирана операция на ГДБОП под ръководството и надзора на спецпрокуратурата. Според събраните до момента доказателства, групата е действала повече от година. Установените щети за държавния бюджет от престъпната й дейност се изчисляват на 5,5 млн. лв.

Става въпрос главно като не са внасяни данъчни задължения. Приспадан е ДДС от фиктивни сделки между действащи фирми и са използвани документи с невярно съдържание.

На един от членовете е наложена парична гаранция в размер на 50 000 лв., за втори прокуратурата ще иска постоянен арест. Баретата и последният член на групата също са с гаранции, но не се съобщава в какъв размер.

Не съвсем обвинен по здравословни причини

До момента обвиненията не са предявени официално единствено на Златомир Иванов заради влошеното му здраве, като това ще стане по преценка на наблюдаващия прокурор. Златко Баретата беше прострелян на входа на Съдебната палата през януари и беше изписан от Пирогов във вторник.

През февруари спецпрокуратурата повдигна обвинения срещу Баретата и още осем души за участие в организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотици на територията на България. Тези материали също „изчакват" състоянието му да се подобри. В застой е и друго дело срещу Златко Баретата в Апелативния съд за т.нар. наркогрупа Фирмата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай