Журналисти от ТВ7: Има купувач за медията

Журналисти от ТВ7: Има купувач за медията | StandartNews.com

Има купувач, който е проявил инвеститорски интерес за ТВ7. Това съобщиха журналисти от медията пред колегите от конкурентните им телевизии. Те обясниха, че не искат да носят отговорност за бизнес решенията на собствениците на медията.

Медията иска да си плати дълговете, обявиха журналистите. И уточниха, че ръководството им се е свързало с хората, които трябва да вземат тези пари, но те не искат да го направят.

"Хората, които искат да поемат тези дългове и да ги изплатят, вече два месеца не им се дава възможност да купят телевизията", уточни Златарева.

Действията на частния съдия изпълнител в ТВ7 вчера са били насочени към спирането на телевизията, смятат редакторите и репортерите.

Те не бяха дошли да изземат конкретно описано имущество. Те са получили инструкции да спрат телевизията. В 21 век това е абсурдно. Някой идва и иска не да си свърши работата, а да затвори телевизията", каза журналистът от ТВ7 Атанас Атанасов за „Здравей, България".

"Една година телевизията е подложена на истински тормоз. Въпросът е защо и кой иска да я затвори", каза Валентина Войкова и попита дали ТВ 7 е най-големият длъжник на фалиралата КТБ.

Журналистката коментира и управлението на Николай Бареков в телевизията. „Бареков си тръгна от тази медия преди доста време. По негово време е имало доста вътрешна съпротива за някои от решенията. Сега се чувстваме по-спокойни. Вече изкупихме вината за него", каза тя.

Работещите в ТВ7 заявиха, че не знаят кой точно е собственик на медията. И изтъкнаха, че през следващата седмица очакват всичко да се случи.

Стандарт Нюз припомня, че телевизията има кредит към КТБ, който е бил обезпечен с телевизионната техника. Дългът вече е към държавата след като банката фалира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай