Жители на Мизия отказват евакуация

Жители на Мизия отказват евакуация | StandartNews.com

Мизия. „В момента някои хора отказват да бъдат евакуирани – седят си по домовете и отказват да бъдат изведени по необясними причини. Истината е, че Мизия е под вода и няма тенденции за спадане на този огромен воден стълб", каза кметът на града Виолин Крушовенски, цитиран от „Фокус".

По-рано стана известно, че десетина души още не са евакуирани и се издирват. Правят се списъци на жителите, за да бъде установено има ли и други изчезнали. Един човек, отказал да напусне дома си, е открит мъртъв.

„Направихме всичко необходимо за предупреждението на населението. Мизия я сполетя трагедия – в резултат на проливни дъждове и приливна вълна. Получи се, така, че Мизия пое огромната приливна вълна и в резултат, на което бяха залени много къщи. Няколко квартала са с воден стълб над 2 метра, рухнаха много сгради, много селскостопански постройки, вероятно има и доста пострадали", обясни Крушовенски.

Той допълни, че Мизия се намира в най-ниската точка на област Враца и оттам река Скът се влива в Дунав.

„За момента знаем само за един удавен човек. Продължаваме да правим всичко необходимо за извозването на пострадалите с лодки и хеликоптери", допълни кметът на Мизия".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай