Жената на Шарков: Дано Емо да служи за пример

Жената на Шарков: Дано Емо да служи за пример | StandartNews.com

Качества като доблест и чест са за момчета на първа линия като Емо. Надявам се животът на Емо, неговата чест и себеотдаване да са за пример за бъдещето на България. Искам да учат младите хора, че животът не е битка за постигане на лични цели, а трябва да правим много неща за общото благо, за да живеем в едно здраво общество. Това сподели Милена Шаркова пред паметната плоча, открита в знак на почит и уважение към съпруга й - командоса Емил Шарков.

Тя се намира в двора на Професионалната гимназия по електроника във Велико Търново. Командосът, загинал при операцията на 14 март м.г., е възпитаник на училището. Върху плочата от гранит е изписано: "За един живот живян достойно, За едно сърце голямо, всеотдайно забрава няма". Тя е поставена със средства на училището. На откриването присъстваха представители на местната власт, военния университет, ученици и преподаватели.

На 14 март се навършва една година от злополучната акция в Лясковец. Съпругата на Шарков каза, че не е усетила как измина една година и се чувства по същия начин, както тогава, когато й съобщават всичко за случилото се. "Опитваме се да се справим", каза Милена. "Имам само една молба - да излезе истината за случая, независимо каква е тя", заяви бащата на спецполицая.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай