Затварят „Кулата” за час заради учението „Граница 2016“

Затварят „Кулата” за час заради учението „Граница 2016“ | StandartNews.com

Затварят за преминаване на моторни превозни средства ГКПП - "Кулата" заради военното учение „Граница 2016", което стартира днес. Пунктът няма да работи от 11 до 12 часа, след което пропускателният режим там ще бъде изцяло възстановен.

Учението цели координиране на съвместните действия между силите и средствата на Министерството на вътрешните работи, Министерството на отбраната и Българския червен кръст, както и поддържане на готовността за реакция в условия на евентуален засилен миграционен натиск, съобразно новоприетите изменения в Закона за отбраната и Въоръжените сили на Република България, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

Днес на военното учение ще присъстват вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, началникът на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов, директорът на ГД „Гранична полиция" главен комисар Антонио Ангелов, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов и представители на местната власт.

"Светът е във война, ние затова утре правим това учение на границата, за да сме готови за най-тежките ситуации и да сме проиграли всички варианти, включително и затваряне на КПП-тата при мигрантска вълна,натиск от гръцка или македонска страна", каза в петък премиерът Бойко Борисов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай