Засилени мерки по пътищата в края на празниците

Засилени мерки по пътищата в края на празниците | StandartNews.com

София. Нови мерки по магистралите в края на празничните дни. От днес до 7 май ще има по две ленти от Варна към София по магистрала „Хемус", за да се облекчи трафикът на обратно към столицата.

Непроменено остава движението на тировете в района на виадукта „Бебреш". То не може да бъде пренасочено заради липса на алтернативен маршрут.

Само по една лента в посока София - Пловдив и обратно ще има на 67 км от АМ „Тракия". Тази част от магистралата не е ремонтирана и на нея водачите трябва да внимават, защото ще бъде натоварена, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Засилено полицейско присъствие ще мина на местата, където ще има по-голям пътникопоток и тапи. Камионите ще се пренасочват по обходни маршрути, обясняват от пътната агенция.

Трафикът в последния от празничните дни ще бъде най-засилен. По най-натоварените участъци се предвижда да минат между 3 и 5 хил. коли в час.

Тенденцията за Гергьовден е около 340 000 българи да пътуват в страната, а около 140 000 - да излязат в чужбина. Това каза Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма пред бТВ. Към момента първоначалните ни прогнози се потвърждават, всичко се развива нормално, в рамките на очакванията, обясни той.

Няма никаква изненада, по отношение на основните числа, които са свързани с българите, които излизат в чужбина, включително и към съседна Гърция, категоричен бе експертът.

„През миналата година, когато имахме същото съотношение на дните - дълъг уикенд с Великден, общо взето гръцката граница беше премината за целия период от 90 000 превозни средства и близо 290 000 пътници в тях. Към момента ние се движим в тези параметри - около 80 000 са превозните средства, които са преминали границата в двете посоки, като очакваме до края на периода - вторник, да достигнем числата, които са били миналата година", коментира още Драганов.

Около 85 000 от всички, които са преминали границата, са български туристи, които ще бъдат в Гърция. Тези данни показват, че България ще подобри гръцката икономика със значителна сума.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай