Защо трябва да хапваме банани всеки ден

Те ще се окажат изключително полезни за нашето здрави

Защо трябва да хапваме банани всеки ден | StandartNews.com

Лекари и диетолози винаги изтъкват колко е важно да се ядат плодове за здравна имунна система. Бананите ще се окажат особено полезни заради различните си свойства. Плодът съдържа много витамини и хранителни вещества, а ако се консумира всеки ден, помага за запазването на добро здравословно състояние и подобряват общата кондиция на организма. Разбира се, не трябва да се прекалява. Препоръчителното количество е до два банана на ден, тъй като прекомерната им консумация може да доведе до напълняване или до недостиг на важни вещества в организма, съветват специалистите.

Бананите са и чудесен източник на енергия. Проучване сред велосипедисти показва, че плодът е по-полезни по време на колоездачни обиколки, отколкото енергийните напитки. Бананите съдържат и така нареченото устойчиво нишесте, което храни чревните бактерии и поддържа чревната микрофлора. То помага също за здравословното състояние на храносмилателната система.

Освен това, от бананите се отслабва. Те са богати на протеини и растителни влакна, затова засищат и поддържат това усещане продължително време, въпреки че един банан съдържа цели 100 калории. Благодарение на витамините и минералите, които повишават нивото на колаген, бананите се справят изключително добре и с кожните проблеми. Без значение дали става въпрос за бръчки, акне или суха кожа.

Известно е, че бананите са богати на калий, който е полезен за сърцето. Много хора не получават достатъчно калий, което влияе върху кръвното налягане и върху здравето изобщо. Също така, плодът помага за добро зрение. Бананите съдържат витамин А, който пази очите и подобрява нощното зрение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай