Засаждат над 450 фиданки в столицата

Засаждат над 450 фиданки в столицата | StandartNews.com

София. Започна засаждане на нови дървета по улици и булеварди в столицата. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община и уточниха, че над 450 фиданки ще бъдат поставени на мястото на отстранени стари дървета до края на годината.

„Дървета като явор, ясен, чинар, кестен и акация ще допринесат за озеленяването по столичните улици", обясняват от СО. Данните показват, че над 1300 броя нови дървета са засадени от началото на годината до момента. Най-устойчиви за градската среда са чинар, ясен и явор, а есента е много подходяща за засаждането им.

90 дървета от вида кълбовиден ацер (вид явор) ще бъдат засадени на ул. "Цар Иван Асен ІІ", а други 50 по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви"- чинар и бреза (копривка).

На бул. "Драган Цанков" ще има 30 новини липи.

Бул."Васил Левски" ще бъде озеленен с чинар и пирамидален ацер. От СО съобщиха още, че подмяната на стари и опасни дървета по булеварда вече е започнала.

В участъка между ул. „Аксаков" и ул. „Граф Игнатиев" част от тополите по бул. "Васил Левски" са подменени с нови чинари през това лято и процесът продължава. В участъка от бул. "Цар Освободител" до бул. "Граф Игнатиев" ще бъдат засадени 40 чинари, а 15 фиданки от вида пирамидален ацер ще има в участъка от Сточна гара до бул. "Дондуков".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай