Запалваме светлините на коледната елха в столицата

Запалваме светлините на коледната елха в столицата | StandartNews.com

София. Светлините на коледната елха на София ще бъдат запалени днес, точно в 19.00 часа. Тя се намира в градината пред хотел „Рила" (ул. „Алабин"), съобщиха от Столична община. Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова и популярни български актьори и музиканти ще запалят коледните светлини. След това ще има и празнична заря.

Преди светлините на елхата в столицата има богата празнична програма. Тя ще бъде от 11.00 часа до 20.00 часа. На открита сцена пред елхата ще се изявят Танцов ансамбъл „Средец", Студио за модерен балет „Киви", Вокална студиа „Дъга", Клуб „Накама", Вокална група от Столичен център за работа с деца „Бели Брези", Танцова група към ОДЗ „Преспа", Детски хор с диригент Мая Василева и Детски танцов ансамбъл с ръководител Живко Желязков към Националния учебен комплекс по култура, Фамилия Бисерови. Другите участници в програмата са Детска вокална група „Смехоранчета", Вокална формация „Трикси", Детска вокална група „Бон-бон", певицата Румяна Коцева и нейните ученици по поп и джаз пеене от вокално „Студио Артес", звездата от музикалните формати „Мюзик Айдъл" и „Гласът на България" – Красимира Иванова.

Деца от 144 СОУ „Народни будители" ще представят традиционни коледни наричания и обичаи, а „Жар театър" към Дом на културата „Средец" ще представи огнено шоу за всички столичани и гости на града.

От 13.30 часа до 15.00 часа в карнавалната лаборатория на Фест студио „Жар" гримьори ще рисуват лицата на деца. След това Дядо Коледа и Снежната царица ще се снимат с децата в специален кът. От Столична община са довели и джуджетата, за да зарадват най-малките в София.

Празнично украсен ретро трамвай ще се движи в неделния ден от 16.00 часа до 19.30 часа от пл. „Възраждане" до пл. „Журналист".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай