Замразиха полети от Летище София

Замразиха полети от Летище София | StandartNews.com

Нито един самолет на Wizz Air не е излетял тази сутрин от Терминал 1 на летище София. Всички пътници бяха качени в самолетите и са били блокирани заради "организационни проблеми". Бяха забавени полети, сред които тези за Лондон и Дортмунд.

Причината да не излетят 5 полета на авиокомпания Wizz Аir, тази сутрин от Терминал 1 на Летище София е техническа, полетите вече са възобновени. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

„Тази сутрин имаше пет полета на Wizz Аir, от Терминал 1 на Летище София, които не излетяха. Съответно е настанала паника и напрежение сред хората, с оглед на терористичните атентати в Европа през изминалите дни. Проблемът е чисто технически. Wizz Аir имат проблем с аеронавигационните карти, което е организационен въпрос, който те трябва да си решат", заявиха от министерството, цитирани от "Фокус".

Вече всичко е нормално и полетите се движат по график. Тази сутрин е имало полети до Лондон и Дортмунд, където хората ги чакат да пристигнат, а те не са излетели. Държат ги в самолетите, на летището стоят като режим отвеждане, а проблемът им е технически", категорични са от транспортното министерство.

„Софтуерен проблем в самата авиокомпания, не е на летище София. Това е причината нито един самолет да не излети. Нямаме информация кога ще бъде решен проблемът, както и дали ще бъдат обезщетени пътниците". Това заявиха по-рано от летище София.

Към момента има информация, че нискотарифната авиокомпания все пак ще обезщети пътниците, но само тези, заплатили за услугата "гаранция за пристигане на време". Тя струва 20 лева за еднопосочен полет и трябва да бъде заплатена минимум 2 дни преди полета. Обезщетението в този случай възлиза на 100 евро, които могат да бъдат използвани само за следваща резервация на самолетни билети или други услуги на Wizz Air.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай