Закона срещу бурките е залитане в крайности

Закона срещу бурките е залитане в крайности | StandartNews.com

Така смята евродепутатът Емил Радев, който по покана на добричкия губернатор дискутира с представители на институциите борбата с тероризма

Като залитане в крайности определи проектозакона срещу бурките у нас евродепутатът от ЕНП-ГЕРБ - Емил Радев, който в ЕП е член на Комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред. Пред представителите на служителите на реда от всички структури в областта и представители на общините той изложи европейските директиви за борба с тероризма. Като член на ЕП Радев подчерта, че за него една от най-важните стъпки в борбата и противодействието на ИДИЛ е проследяването на паричните потоци. "Терористите са вече европейски граждани. Те се финансират чрез трафик на дрога, на антики и продажба на петрол. Затова е важно да се проследят паричните потоци, за да спре финансирането на тероризма" - каза Радев.

Евродепутатът изтъкна, че е изключително важно да се търси нов модел за интеграция на ромите, защото именно те се поддават срещу заплащане на пропаганда от страна на терористите. Като изключително важно той определи и да не се залита в крайности, като посочи, че с готвения проектозакон срещу бурките у нас, то и специалните части ще подлежат на глоби, защото няма да могат да носят маските си.

"Тероризма ползва социалните мрежи затова от особена важност е да има и да се спазват нови правила за интернет съдържанието, но в същото време на де се пречи на свободата на словото", каза още Радев, като допълни, че в Туитър има над 125 хил. акаунта, а каналът за видео споделяне ютуб ежедневно изтрива стотици видеа с екзекуции, но от компанията признавали, че трудно се справят предвид темповете на качване.. В хода на дискусията ръководителят на добричката служба Пожарна и защита на населението при бедствия и аварии Дарин Димитров подчерта, че е важна превенцията сред хората и те трябва да знаят, че при нужда могат да ползват евакуационните планове на всяка сграда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай