Забавачките в Бургас с таблети за хлапетата

Забавачките в Бургас с таблети за хлапетата | StandartNews.com

След обучението по английски език в бургаските забавачки ще бъдат въведени и уроци по компютри. Часовете стартират още тази година в началото на септември. Инициативата ще представлява не толкова обучение за работа с компютър, а по-скоро въвеждане на компютъра като средство за обучение, обясниха от общината. За целта ще бъде разработен специален софтуер с електронни уроци, които са част от задължителната учебна програма на децата. Такива уроци ще има по всички предмети, които децата изучават - български и английски език, математика, околна среда, изобразително изкуство и конструктивна дейност.

Новата инициатива ще обхване малчуганите на 6-годишна възраст, които са в предучилищната 4-та група. Това са общо 2030 деца, разпределени в 75 подготвителни групи в 33 детски заведения и 12 училища.

Обучението ще се извършва на таблети и също ще бъде напълно безплатно за родителите, като изучаването на английския език. За тази цел Община Бургас ще купи и предостави по 30 нови таблета на всяко детско заведение, в което има предучилищна 4-та група. На всички 6-годишни деца ще бъде осигурена възможност за работа на таблет. Устройствата ще бъдат без интернет, тъй като ще се ползват само за обучение, а не за игри. Идеята е децата да разберат, че компютърът не е само за забавление, а е за обучение, за работа, за получаване на полезна информация, за опознаване и връзка със света.
Всички учители, които преподават на деца в 4-та група, също ще преминат курс на обучение с програмата. Въвеждането на обучение с компютър, както и това по английски език, като част от задължителната подготовка в бургаските детски заведения е идея на кмета Димитър Николов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай