Вярвате ли в интуицията? Проверете какъв тип сте

Мнозина се осланят на нея и печелят

Вярвате ли в интуицията? Проверете какъв тип сте | StandartNews.com

Вярвате ли в интуицията? Мнозина се осланят на нея и печелят, други смятат, че предчувствието е измамно и интуицията не съществува.

Психологът Джеймс Хилман определя интуицията като директно чувство на знание, което човек може да изпита без дори да се е замислил.

Интуицията идва като внезапна идея като определена преценка, като осъзнато значение. С оръжието на интуицията ние дори не трябва да се замисляме за нещо, ние просто го знаем.

Но все пак за някои хора е странно да се доверят на интуицията си. За някои от нас интуицията е странен шепот. Може да е трудно да го разграничим от нашите страхове, които често ни говорят с по-силен глас.

Замислете се за всички пъти когато е трябвало да поемете някакъв риск сте чували гласът да ви казва: „Какво си мислиш, не можеш да направиш това!“ Може да е трудно да различим двата гласа.

Има един лесен начин да разграничим страха от интуицията – интуицията помага да се придвижим по пътя към мечтите, а страхът ни отклонява, пише сайтът „Новото познание”.

Интуицията може да бъде разделена на 4 категории. Преодоляването на различни предизвикателства определя и тези толкова важни категории.

Интуитивно провиждане

Това е светкавичното видение в съзнанието. То ви показва някакво бъдещо събитие, което по-късно ще разпознаете.

Тези видения може да изглеждат като сън. Често пъти те служат като предупредителен знак, а понякога помагат да си спомним за стар приятел, който в следващия момент изведнъж решава да ни потърси за съвет.

Интуитивно чуване

Това е способността да усещаме честотите и вибрациите резониращи вътре в самите нас. Най-често това се изразява в глас, който чуваме в главата си.

Може да чуем предупреждение или да получим насоки от родител, без значение жив или починал, както и от други авторитетни за нас фигури присъствали в нашия живот.

Интуитивно усещане

Това е усещането на емоции и енергии, които може и да идват от друг човек. В такива мигове внезапно чувствате емоции на тъга, защото седите до човек, който е депресиран, например.

Това може да е или негативно, или позитивно. Гледната ви точка определя възможността да усетите чувствата на другите и след това да им помогнете.

Интуитивно знание

Това е моменталното знание, което може да изглежда като инстинкт. Попадате на проблем, чийто решение веднага се изяснява в главата ви, без дори да е необходимо да мислите.

Но интуицията не винаги може да ни упъти към правилното действие или разбиране.

За това без значение колко силна е интуицията ни преди да вземете каквото и да е решение е добре да дадете шанс на мозъка да оспори тези интуитивни чувства.

Тогава съвсем спокойно можете да вземете решение и да се уверени в успеха си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай