Във Франция: съдят патици, че крякат

Случаят е едно от няколкото странни дела за френската Темида като: атака срещу правото на църквата да се бият камбаните

Във Франция: съдят патици, че крякат | StandartNews.com

По-малко от два месеца след като собственикът на френски петел се изправи пред съда заради кукуригането на птицата, собственичката на ято гъски и патици е на подсъдимата скамейка заради… квакане. Жената отглежда около 50 патици и гъски в задната си градина в югозападния регион Ландес – бастион за отглеждане на патици. Но сега тя има проблем с новите си съседи. Доминик Дюто, която е на 67 години, живее извън град Сустон, на около 60 километра северно от атлантическия курорт Биариц. Тя каза пред АФП, че разправиите започнали преди малко повече от година, когато нови съседи се нанасят в къща от другата страна на пътя. С предишните собственици тя твърди, че никога не е имала проблем. „И тогава той (съпругът ищец) пристигна и се оказа, че домашните ми птици го притесняват”, каза тя раздразнено.

Случаят е едно от няколкото странни дела за френската Темида като: атака срещу правото на църквата да се бият камбаните, на кравите да мучат или магаретата да реват из селска Франция.

Талисманът на тази битка между градска и селска Франция е петел на име Мавриций, чието ранно утринно кукуригане подразни съседите му на остров Олерон, което изправи собственика му пред съда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай