Войната на дизайнерите при парфюмите

В Европа най-заклетите съперници са Италия и Франция

Войната на дизайнерите при парфюмите | StandartNews.com

Световните козметични гиганти не спират да воюват за пазарите и любовта на потребителите на парфюмерия и козметика

В Европа най-заклетите съперници са Италия и Франция. Двете страни от векове се състезават за първото място в модата, кулинарията и парфюмерията. Непрестанната конкуренция поддържа баланса на силите - резултатите се накланят ту в едната, ту в другата посока. От битките за надмощие при ароматите най-печеливши са клиентите, тъй като асортиментът от козметика и парфюмерия се разраства и развива всеки ден. И двете страни имат прекрасно местоположение на картата на света, разполагат с красиви провинции и уникална природа, която ражда вдъхновение за нови и все по-креативни визии на парфюмите, предоставя неизчерпаеми съкровища от естествени съставки и благоуханни вещества.

Италианците са известни със своята креативност. Тя е тяхното тихо оръжие за завладяване на нови територии с почитатели - ценители на хубавите ухания и козметични продукти. Първата среща на клиента с аромата е бутилката. Често пъти тя е водещият маркер, предизвикващ вниманието на съвременните господа и красивите момичета, които не могат да си представят своята визия и секси излъчване без акцента на любимия парфюм или тоалетна вода. Дизайнерите на парфюмните къщи все по-смело експериментират с формите и цветовете на бутилките, както и с техните опаковъчни кутии. Бутилки във формата на сърца, елегантен дамски или мъжки силует, скъпоценни камъни, обувки, коли, животни и дори немислими на пръв поглед крайности от рода на препарати за почистване, като тези на водещата италианска марка Moschino, провокират и предизвикват интереса на публиката с шокиращи асоциации и опияняващи извънземни аромати.

Утвърдена практика е производството на цяла серия продукти под общия знаменател на доминиращия парфюм. Парфюмни лосиони, тоалетни млека, сапуни, гелове за вана и душ, шампоани, кремове - целият набор от продукти за грижа в любимото ухание са на разположение - в соло вариант или като част от атрактивни комплекти, за да не се разделя потребителят с усещането, че е специален и живее в лукс - нито под душа, нито дори нощем в своите сънища. Много собственици на парфюмни къщи и козметични брандове споделят сентенцията, че не продават парфюми, червила и гримове, продават мечти - представи за бленуваните визии и светоусещания, които само първокласен, елитен и качествен продукт би могъл да осъществи, сбъдвайки мечтата на милиони хора за респект от обществото, престиж, самочувствие, красота и шик излъчване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай