Военните шивачки блокираха път и заплашват със стачка

Военните шивачки блокираха път и заплашват със стачка | StandartNews.com

Калофер. Шивачките от "Интендантско обслужване" – Калофер отново протестираха и затвориха закратко Подбалканския път. Недоволството е заради голяма поръчка за военни униформи, предоставнена на частна фирма, предаде БНР.

Работниците предупредиха военния министър, че ако до 29-и декември не отмени поръчката, ще преминат в ефективни стачни действия и гражданско неподчинение.

Това е поредният протест на шивачките от "Интендантско обслужване".

При посещението си миналата седмица в предприятието министърът на отбраната Николай Ненчев обясни, че поръчката е възложена преди встъпването му в длъжност и увери, че случаят ще бъде разгледан отново.

Работещите в "Интендантско обслужване" се готвят и за по-сериозни протести на 29 декември, каза кметът на Калофер Румен Стоянов, койтоподкрепя исканията им.

„Не може хората тук да изнемогват, а други да печелят огромни суми, без да имат възможност да изпълняват договорите си и в крайна сметка да опират до "Интендантско обслужване" като подизпълнител", коментира той.

Стоянов посочи, че директорът на предприятието Ганчо Караджов е на среща в Министерството на отбраната, на която присъстват и представители на синдикатите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай