Воденичаров срещу Анкова за БНТ шеф

Коко Каменаров и бившият директор на БНР влизат в битката за "Сан Стефано" 29

Воденичаров срещу Анкова за БНТ шеф | StandartNews.com

Камен Воденичаров ще се изправи срещу шефката на БНТ Вяра Анкова в битката за директорския стол на "Сан Стефано" 29.

Те са сред деветимата претенденти за най-високия пост на държавната телевизия. Срокът за подаването на документите изтече в 17 часа снощи. В конкурса е решил да премери сили и Константин Каменаров, който се върна в телевизията след 11 г. в частния бизнес по покана на Вяра Анкова. Тя го направи и оперативен директор на БНТ. "Журналистката видимо разчупи тромавата визия на медиата с нови лица и предавания. Дори привлече хитовия сериал "Под прикритие", коментират по коридорите на "Сан Стефано".

В организирания от Съвета за електронни медии (СЕМ) конкурс ще участват още доскорошният началник на БНР Валери Тодоров. Той бе начело на радиото два мандата и нямаше право на трети по закон. Преди месец програмите "Хоризонт", "Христо Ботев", "Радио България" и регионалните станции бяха поверени на Радослав Янкулов.

В конкурса за БНТ шеф се впуска и журналистът Георги Божков, който се пробва наскоро и в надпреварата за шеф на БНР, но изгуби битката. Кинокритикът и бивш директор на Българския културен институт в Берлин Оли Груева също е подала документи за директор на телевизията майка. Преди да замине за Германия тя бе шеф на "Златната ракла" и отдел международно сътрудничество на "Сан Стефано" 29 по времето на колоритния Кирил Гоцев. В надпреварата ще премерят сили още парламентарният репортер на телевизията Стоил Рошкев, вечният кандидат за директор Радослав Главчев и Красимир Ангелов.

На 12 юли медийните надзорници ще кажат кои от тях отговарят на изискванията и са допуснати до конкурса. За БНТ шеф ще могат да се състезават само мераклиите, които са български граждани, висшисти, имат поне 5-годишен опит в телевизия. Одобрените кандидати ще представят публично концепциите си за развитие на каналите от 22 до 24 юли. На следващият ден с явно гласуване СЕМ ще избере шефа на държавната телевизия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай