Внимание! Роботът от бъдещето управляван с VR очила

Фирма инвестира 24 милиона долара в него

Внимание! Роботът от бъдещето управляван с VR очила | StandartNews.com

Компанията OpenAI's Startup Fund чрез търг събра 23.5 милиона долара за своят робот, който се управлява с VR очила. Той трябва да излезе на пазара това лято с наименованието 1Х.

Брад Лайткап, главен оперативен директор на OpenAI и мениджър на OpenAI Startup Fund, каза в изявление : „1X е в челните редици на увеличаването на труда чрез използването на безопасни, напреднали технологии в роботиката.

„Фондът за стартиране на OpenAI вярва в подхода и въздействието, което 1X може да има върху бъдещето на работата.“, казва също така той. 

1X възнамерява да използва средствата, за да разшири производството на своя първи наличен в търговската мрежа андроид EVE в Норвегия и Северна Америка – и да създаде друг  андроид, NEO. 

Експертите предполагат, че другият робот на EVE и 1x, NEO, може да замени работниците или медицинските сестри. 

EVE е проектирана да движи и манипулира внимателно предмети, да взаимодейства с меки обекти като хора и да изпълнява повтарящи се задачи.

Роботът се управлява с помощта на VR, от  контролен център, който гледа през „очите“ на камерата на android.

В момента компанията набира експерти по изкуствен интелект, според нейната страница за набиране на персонал, която гласи: „Ако сте умен, мил, мотивиран и искате да създавате андроиди, присъединете се към нас“.

Много експерти вярват, че големите езикови модели като ChatGPT ще трансформират начина, по който използваме и взаимодействаме с роботите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай