Внимание! Ето кои храни са забранени вечер

За да предотвратите проблеми със стомаха

Внимание! Ето кои храни са забранени вечер | StandartNews.com

Сорбитол и изкуствени подсладители

Това, че дадена храна или напитка е без захар, не означава, че е по-здравословна от останалите – вероятно е точно обратното. Сладките и лакомствата, които съдържат съставка, наречена сорбитол, захарен алкохол, са опасни за стомаха: тялото ни ги усвоява бавно, което може да причини диария, повишено образуване на газове и подуване на корема. Според лекарите е по-добре да хапнете чаена лъжичка захар, отколкото сладко със сорбитол или подобен заместител.

Газирани напитки

Повечето от тях са буквално пренаситени със сладост и дори една чаша може да предизвика истински инсулинов пик. Но газираните сладки напитки също са вредни за здравето на стомаха и червата: въглеродният диоксид дразни лигавицата, а това води до стомашно-чревно разстройство с оригване и рефлукс.

Плодови сокове

Соковете, дори и прясно изцедени, не са важна алтернатива на газираните напитки. Те са с много високо съдържание на захар и без фибри, което не само помага да се контролира скоростта на усвояване на захарта в кръвта, но също така е необходимо за здравето на червата. Вместо сокове, яжте пресни плодове и зеленчуци – много по-здравословни са.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай