Внесоха обвинителен акт срещу стрелеца от Лясковец

Внесоха обвинителен акт срещу стрелеца от Лясковец | StandartNews.com

Велико Търново. Окръжна прокуратура-Велико Търново е внесла в Окръжния съд на града обвинителен акт срещу стрелеца от Лясковец Петко Петков. Това съобщиха от прокуратурата.

Петков е обвинен за това, че на 14.03.2014г., около 06,00 - 06,15 часа, в гр. Лясковец, предумишлено, по начин и със средства, опасни за живота –полуавтоматична ловна карабина "Arsenal" и полуавтоматична едноцевна пушка "BAIKAL", е направил опит да умъртви повече от едно лице – шестима полицейски служители, като единият тях - Емил Шарков, е загинал, пише БГНЕС.

Петко Петков е извършил деянието по хулигански подбуди. Макар същото да е довършено, не са настъпили предвидените в закона и искани от дееца, общественоопасни последици,посочват от обвинението.

Петко Петков има и друго обвинение - за престъпление. За времето от 18.06.2012г. до 14.03.2014 г. в дома си в гр. Лясковец, стрелецът е държал огнестрелни оръжия - ловна карабина "ИЖ", полуавтоматична ловна карабина "Arsenal", полуавтоматична едноцевна пушка "BAIKAL" и двуцевна гладкоцевна пушка "ИЖ, както и 343 броя боеприпаси за огнестрелни оръжия, без да има за това надлежно разрешение, съгласно ЗОБВВПИ.

Петко Петков е с взета мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Преди дни съпругата на покойния спецполицай Емил Шарков обяви, че иска по-строги мерки и иницииране на законодателни промени за хората, които притежават оръжие. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай