Неделя,

Влади на Ламбо направи баща си горд, ето как

От: Агенция Стандарт -
2605
Влади на Ламбо направи баща си горд, ето как
A
A
A

Синът на Стефан Данаилов Владимир, започва да работи като общопрактикуващ лекар от 1 юли. Наследникът на Ламбо е завършил основното си образование по медицина, което му дава право да отвори свой кабинет. Владимир ще дели кабинета си със свой колега и ще продължи обучението си, този път като специализация.

Областта, в която Данаилов-младши е решил да се развива, е нефрология - дял от медицината, занимаващ се с бъбреците. „Очаквам с нетърпение първия си трудов ден. В началото ще съм общопрактикуващ лекар, макар че съм се насочил към нефрологията. Притеснен съм, но и радостен, че вече ще мога сам да поставям диагнози и да лекувам пациентите си. Татко щеше да е много горд с мен, защото винаги е мечтал в нашия род да има д-р Данаилов", каза пред медии Влади, който доскоро беше в българея.

Той си дойде у нас, за да види проекта за паметник на баща си. „Не съм много наясно дали ще успея да си дойда декември, когато е годишнината от рождението на баща ми, затова реших да свърша тази работа през двете седмици, в които съм тук, да видя майка ми и да се запозная с документите за паметника. Той е много хубав и се радвам, че хората са съгласни да го има", каза още Владимир.

Колкото до това дали ще се върне за постоянно в България, когато завърши докторантурата си, синът на Данаилов е категоричен: „На този етап не виждам как ще се случи да се върна. Дължа може би повече от 300 000 долара за обучението си. Нормално е в Щатите да имаш кредит за образование, а след това като започнеш работа, да го изплащаш“, обяснява синът на Ламбо.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички