Влади на Ламбо направи баща си горд, ето как

Данаилов-младши си дойде у нас, за да види проекта за паметник на баща си

Влади на Ламбо направи баща си горд, ето как | StandartNews.com

Синът на Стефан Данаилов Владимир, започва да работи като общопрактикуващ лекар от 1 юли. Наследникът на Ламбо е завършил основното си образование по медицина, което му дава право да отвори свой кабинет. Владимир ще дели кабинета си със свой колега и ще продължи обучението си, този път като специализация.

Областта, в която Данаилов-младши е решил да се развива, е нефрология - дял от медицината, занимаващ се с бъбреците. „Очаквам с нетърпение първия си трудов ден. В началото ще съм общопрактикуващ лекар, макар че съм се насочил към нефрологията. Притеснен съм, но и радостен, че вече ще мога сам да поставям диагнози и да лекувам пациентите си. Татко щеше да е много горд с мен, защото винаги е мечтал в нашия род да има д-р Данаилов", каза пред медии Влади, който доскоро беше в българея.

Той си дойде у нас, за да види проекта за паметник на баща си. „Не съм много наясно дали ще успея да си дойда декември, когато е годишнината от рождението на баща ми, затова реших да свърша тази работа през двете седмици, в които съм тук, да видя майка ми и да се запозная с документите за паметника. Той е много хубав и се радвам, че хората са съгласни да го има", каза още Владимир.

Колкото до това дали ще се върне за постоянно в България, когато завърши докторантурата си, синът на Данаилов е категоричен: „На този етап не виждам как ще се случи да се върна. Дължа може би повече от 300 000 долара за обучението си. Нормално е в Щатите да имаш кредит за образование, а след това като започнеш работа, да го изплащаш“, обяснява синът на Ламбо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай