Вторник,

Виждаме с ПИК налога за дома

От: Failed to load user -
A
A
A

Жителите на София вече може да използват своя персонален идентификационен код (ПИК), издаден от Националната агенция за приходите, за да проверяват и какви са задълженията им за данъците за жилището и автомобила. Така с един и същи код столичани вече може да проверяват не само данъка върху доходите и вноските за пенсия и здраве, а всичките си налози. Това става възможно, след като Министерството на финансите разшири функциите на информационната система "Матеус".

Така вече е възможен достъпът до интернет страниците на общините с безплатен персонален идентификационен код (ПИК), издаден от НАП. С ПИК жителите на София вече могат да проверяват данъка върху недвижимите имоти, таксата за битови отпадъци, патентния данък, налога за колите, туристическия данък и таксата за притежаване на куче. Плащането на налозите също може да стане по интернет, като се използва дебитна или кредитна карта.

При проявена инициатива и подписване на споразумение с НАП останалите общини също могат да приложат новите възможности на системата "Матеус".

Тагове: Пик Налог Дом

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички