Вицове за весел старт на деня

Вицове за весел старт на деня | StandartNews.com

Български поданици в Англия, английска мъгла в България. Обмен на опит

Резултат от телефонна анкета в САЩ дали нелегалната емиграция е сериозен проблем:
40 процента - "Да, това е сериозен проблем."
60 процента - "No hablo ingles."

Как да мотивираме правилно детето си да учи английски:
- Ако не учиш английски, няма да можеш да си намериш хубава работа в чужбина.

Български мениджър, който работел в държавно предприятие, заминал на бизнес конференция в Япония. Там, в една от почивките между изказванията, се запознал с един японски мениджър, който имал предприятие от същата сфера на дейност и със същия оборот, както предприятието, в което работил българинът. Двамата си поговорили и изведнъж българинът попитал японеца:
- Колко души работят във вашата фирма?
- Шест души - казал японецът. - А във вашата фирма?
- Седем - без да се замисля, казал българинът.
Вечерта в хотела и двамата се въртят в леглата си и не могат да заспят. Българинът си мисли: "Защо излъгах япончето? Що не му казах, че само в администрацията ни работят 200 души?" Японецът също се върти в леглото и не може да заспи: "Абе какво работи този седми българин?"

- Ей пич, що пиеш тая мръсна вода от езерото, от цялото село лайната тука се стичат.
- What did you say?
- Викам... с двете ръце греби!

Иван и Петър отишли в Англия да работят, но и двамата не знаели езика. Уредили ги на квартира при мистър Джонсън и те започнали работа в сферата на строителството. Минали два месеца и те били много доволни. Един ден обаче установили, че в квартирата им има мишки. С какви ли не препарати се опитвали да ги унищожат, но все не успявали. Не знаели език, за да викнат фирма, и затова решили да звъннат на наемодателя и да го предупредят. Иван като по-добре знаещ езика (понаучил някои думи) се обадил, за да го предупреди. - Hello, Mr. Jhonson - Hi - I'm Ivan. Do you know? - Yes, yes ... Ivan - And Tom and Jerry. Do you know? - Tom and Jerry? - Yes, Tom end Jerry - Yeah, I know it. Why? - E, Jerry is here...

Едно дете син на италиански емигранти в Америка се прибрало вкъщи и реве.
- Що ревеш бе, Джовани - попитала го майка му.
- Мамо, мамо, в училище всички ме обиждат. Като се почне от децата и се стигне до учителите и директора. Всички ме обиждат и ме наричат мафиозо - продължило да реве детето.
- Спокойно, утре ще отида в училището и ще се разбера с тоя директор - отговорила майката.
- Наистина ли мамо - зарадвал се Джовани.
- Наистина.
- И мамо. Искам да те помоля нещо. Нали ще го направиш да изглежда като нещастен случай?

Двама много стиснати шотландци, баща и син, тръгнали за Америка. По едно време синът не издържал и попитал:
- Тате, още много ли има, докато стигнем до Америка?
- Стига си плямпал, а продължавай да плуваш.

Един американец заминал за Норвегия, за да прекара лятото във фермата на свой приятел норвежец. Една вечер двамата си седели на терасата и си говорили. Норвежецът казва:
- Знаеш ли, цветовете на нашето знаме са като вашето - червен, син и бял. И да ти кажа, тези цветове за нас не са случайни.
- Що?
- Ами, когато получа известие за плащане на данъци, почервенявам от яд. Когато прочета колко пари дължа, посинявам от отчаяние. А когато попълвам чека за плащането на парите за данъците, направо побелявам като призрак от ужас.
- Да ти кажа честно - казал американецът. - При е мен е абсолютно същото, със същите цветове. Само че, понеже сме голяма страна, има едно малко допълнение. Когато получа известие за плащане на данъците, на мен ми изскачат и 50 звезди пред очите.

Грузинец пристига в Америка. На летището митничарка му помага да попълни митническата си декларация. Първото което го пита митничарката, за да попълни графите, е какъв му е полът на грузинеца.
- Sex?
- А-а-а... четири пъти на ден.
- No-о-о! Men or Women?
- Все ми е едно... Четири пъти на ден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай