Виетнамките лундаха за курсове по селфи

Записването струва 130 долара

Виетнамките лундаха за курсове по селфи | StandartNews.com

Как да се усмихваме, в каква поза да са ръцете ни, накъде да насочим погледа си - виетнамските дами, ползващи социалните мрежи, масово посещават курсове за идеалното селфи, предава БТА като цитира Франс прес.

В тази комунистическа страна, в която 70 процента от населението е под 35-години, тази школовка привлича най-вече младите виетнамки.

Пам Киу Ли има стотици хиляди последователи в Инстаграм и ТикТок. Тя стартира курса си в Ханой миналия септември, след като получила многобройни молби за помощ и напътствия при направата на хубаво селфи.

Записването струва 130 долара, а обучението трае ден и половина. Някои жени посещават заниманията с професионална цел, други - просто за да подобрят самочувствието си. Петстотин дами с всякакви професии, от брокерки до служителки в онлайн магазини, вече са се възползвали от курсовете на г-жа Ли.

"Търся имидж на успялата жена", доверява 29-годишната Нгуен Ти Тан, служителка в застрахователна компания и също търсеща идеалното селфи. Други курсистки са убедени, че с по-добри автопортрети, те ще могат по-добре да продадат продукцията си във Фейсбук. 

Тази платформа има 53 милиона потребители във Виетнам. Тя се превърна в незаобиколим фактор в търговската дейност на много местни производители, припомня агенцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай