ВИДЕО: "Планината" от Game of Thrones би 1000-годишен рекорд

ВИДЕО: "Планината" от Game of Thrones би 1000-годишен рекорд | StandartNews.com

"Планината" от "Game of Thrones" подобри рекорд на 1000 години в силово състезание в Норвегия, информира Daily Express. Става дума за исландския актьор Хаф "Тор" Бьорнсен, който доби популярност с ролята си на злия Грегър Клегейн - Планината в хитовия сериал.

Бьорнсен беше обявен за Най-силния викинг в света и успя да подобри постижението на надпреварата в норвежкия ски курорт Ферор преди седмица. Актьорът от "Игра на тронове" вдига на раменете си 9-метрова дървена трупа, тежаща 650 кг, с която е трябвало да направи пет крачки.

"Приятели, сътворих история", хвали се в Instagram актьорът.

Всичко тръгва от легендата за викинга Орм Сторулфсон, който успява да пренесе такава трупа, но на три крачки. След което историята твърди, че гръбнакът му се чупи. Викингите били първите, които се заселили в Исландия, където взимат британски роби, покорни от Острова. Тъй като е родом от Исландия, Бьорнсен има право да участва в любопитната надпревара.

След като бе обявен за най-силния мъж на Стария континент миналата седмица, 26-годишният Бьорнсен ще се бори за признанието за Най-силен мъж в света. Бьорнсен е бивш баскетболист, но получава контузия, която го принуждава да прекрати спортната си кариера. И се насочва към актьорството.

"Освен, че спечелих титлата за Най-силния викинг в света за втори път пред, пренесох и Monster Log (голямата трупа - бел.ред.) на пет крачки. Гърбът ми издържа без проблем. Следваща ми цел - да спечеля Най-силния мъж в света. Нищо не може да ме спре! Нищо не може да ме пречупи!", написа още "Планината".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай