Венелин Петков е новият шеф на новините в бТВ

Венелин Петков е новият шеф на новините в бТВ | StandartNews.com

София. Журналистът и водещ Венелин Петков поема поста директор "Новини, актуални предавания и спорт" в Би Ти Ви, съобщиха от медията. Това се случва на фона на множество рокади в медията в последно време. Назначението идва седмица след като мястото беше освободено от Люба Ризова, а Виктория Бехар напусна отдел "Новини и интернет новини". И двете се разделиха с телевизията само дни след като новият изпълнителен директор Павел Станчев пое телевизията.

 

Основна част от професионалната си кариера Петков изгражда в Би Ти Ви, където постъпва като репортер и водещ още при създаването на телевизията през 2000 г.


"Журналистиката не е професия, а кауза. Винаги съм вярвал в това и съм приемал работата си в по този начин. Новата позиция носи много предизвикателства, които ще посрещна с всичко, на което опитът ми ме е научил. Вярвам, че заедно с екипа от топ професионалисти, които работят в телевизията, ще продължим да правим най-добрите новини в българския ефир", каза Венелин Петков по повод новата позиция.

 


"Много се радвам, че Венелин прие предизвикателството да поеме поста Директор "Новини, актуални предавания и спорт", заяви Павел Станчев, Главен изпълнителен директор на Би Ти Ви Медиа Груп.

 


Венелин Петков е автор на множество материали, между които са поредицата "Пътуване в Афганистан", филма "Трансформация", поредицата "Македония – последният проект на Коминтерна" и други. Носител е на престижната американска награда за телевизионна журналистика "Пийбоди".

 


Петков е магистър по английска филология от Софийския университет "Свети Климент Охридски". През 1996 г. печели стипендия на фондация "Фулбрайт" и заминава в САЩ, за да продължи образованието си. Има магистърска степен по телевизионна и радио-журналистика от най-стария факултет по журналистика в света в Университета на щата Мисури-Колумбия. По време на следването си работи в местния филиал на телевизионната верига NBC, а също и във филиала на радиоверигата NPR. След това кандидатства за стаж в CNN, където след това остава на работа като асоцииран продуцент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай