Вдовицата на Шарков: Досега нямах сили да отида в Лясковец

Вдовицата на Шарков: Досега нямах сили да отида в Лясковец | StandartNews.com

„През тази една година не събрах сили, не успях да намеря сили, за да отида там. Сега съм се мобилизирала и Емо заслужава аз да присъствам на церемонията. Не искам нищо да си спестявам от това, което е преживял Емо". Това заяви пред бТВ Милена Шаркова, която днес ще присъства на откриването на мемориалната плоча в памет на загиналия й супруг Емил Шарков.

Вдовицата обяснява, че цяла година никой от ръководството на отряда не е поискал да й обясни какво се е случило в онзи фатален ден. „Естествено, имахме срещи многократни, но никой не призна вина. Никой няма доблестта да каже, ние извършихме тези грешки, но работим в посока да не се повтарят. Живеят в някакъв свят на непогрешимост. Но всички тези тактики биха могли да се повторят и ми се иска някой на по-горно ниво да вземе мерки", разказа тя.

„За себе си съм видяла, че става въпрос за поредица от пропуски. И грешни стъпки. В някакъв момент даже на хаотичност. Но не съм аз човекът, който ще прави тактиката за следващата акция за съжаление и много се надявам да са си взели бележка", продължи Милена.

"Ранените момчета са с белезите, които имат, ще им останат. На другите момчета, които са стоели до Емо, белезите им не се виждат за съжаление. На тях също им е много тежко. Това са момчетата от първите редици, които притежават качества като чест, достойнство и смелост. Тези качества не ги очаквам от никой от ръководителите на отряда. Не съм аз човека, който трябва да прости, нека Бог да им прости", обяснява тя за колегите на Емил Шарков, които много й помагат.

"Въпросът „как си" беше най-неадекватният и омразен въпрос, който получавах през последната една година. Или си замълчавам, но никога не казвам, че съм добре", добавя Милена.

"Като е минала една година, си давам сметка, че след осъзнаването и след шока аз се чувствам много по-нестабилна и много по-зле отколкото когато ми съобщиха за убийството", споделя през сълзи жената.

Вчера във Велико Търново бе открита паметна плоча в двора на училището, където е учил Емил Шарков.

"19 г. бяхме като скачени съдове - взаимно се подпирахме и не се оставяхме да паднем", каза Милена Шаркова в интервю за "Стандарт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай