Четвъртък,

Вдигнаха брадва срещу полицай в Дебелт

От: Failed to load user -
2005
Вдигнаха брадва срещу полицай в Дебелт
A
A
A

Дебелт. Пореден екшън край ромската махала на Дебелт се разигра миналата нощ. 19-годишен ром вдигна брадва срещу униформен полицай и горски служител, но за щастие не успял да я стовари върху им. Инцидентът станал посред нощ по време на проверка.

Патрулиращият полицай и служителят от горското забелязали, че край селото се движат една след друга две каруци, натоварени с дърва. Заподозрели, че става въпрос за кражба на дървен материал и подали сигнал "стоп" на каруцарите. Ромите обаче пришпорили конете и хукнали да бягат в тъмното. Екшънът се разиграл, след като полицейският автомобил ги настигнал.

По-младият от мъжете извадил брадва и заплашително я размахал срещу полицая и горския. Вбесен, че е хванат с незаконни дърва, той ги заплашил, че ще ги убие. Полицаят обаче атакувал и стрелял във въздуха, а после с две хватки избил брадвата от ръцете на бабаита. Мъжът с брадвата и "колегата" му са задържани за 24 часа в полицейското. Срещу тях вероятно ще бъде повдигнато обвинение за нападение над длъжностно лице.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички