Вдигнаха брадва срещу полицай в Дебелт

Вдигнаха брадва срещу полицай в Дебелт | StandartNews.com

Дебелт. Пореден екшън край ромската махала на Дебелт се разигра миналата нощ. 19-годишен ром вдигна брадва срещу униформен полицай и горски служител, но за щастие не успял да я стовари върху им. Инцидентът станал посред нощ по време на проверка.

Патрулиращият полицай и служителят от горското забелязали, че край селото се движат една след друга две каруци, натоварени с дърва. Заподозрели, че става въпрос за кражба на дървен материал и подали сигнал "стоп" на каруцарите. Ромите обаче пришпорили конете и хукнали да бягат в тъмното. Екшънът се разиграл, след като полицейският автомобил ги настигнал.

По-младият от мъжете извадил брадва и заплашително я размахал срещу полицая и горския. Вбесен, че е хванат с незаконни дърва, той ги заплашил, че ще ги убие. Полицаят обаче атакувал и стрелял във въздуха, а после с две хватки избил брадвата от ръцете на бабаита. Мъжът с брадвата и "колегата" му са задържани за 24 часа в полицейското. Срещу тях вероятно ще бъде повдигнато обвинение за нападение над длъжностно лице.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай