Във ВМС няма да има съкращения

Във ВМС няма да има съкращения  | StandartNews.com

Варна. "Реформата във Военноморските сили приключи в основната си част", заяви във Варна командирът на военния ни флот, контрадмирал Румен Николов.

"Остава да се закрият две брегови формирования, които са складови бази. Личният състав на Военноморските сили ще се запази в състоянието, в което е. За тази година не се предвиждат нови съкращения, както и извеждане на кораби от състава на бойния ни флот", уточни контрадмирал Николов.

"Предвиденият преглед на системата за сигурност в страната ще даде възможност за доуточняване на някои елементарни проблеми, които виждаме в нашата структура, да бъдат окончателно решени", добави той. Сегашните условия за работа във Военноморските сили са добри и не дават основания на моряците да напускат армията.

Командирът изрази надежда, че социалната политика на правителството ще даде възможност на още по-големи изяви на личния състав на всичките му нива. Техническото състояние на бойните и спомагателни кораби позволява на ВМС да изпълняват достойно задачите си.

Предстои участието на българския военен флот в операцията "Актив индевър", в групата кораби "Бляк сий фор", както и в традиционното учение в Шабла през септември. Контрадмирал Николов бе в пункта за базиране във Варна на тържествената церемония по именуването на 14 бойни и спомагателни кораби, във връзка с предстоящата 134-годишнина от създаването на Военноморските сили на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай