Урагани няма да ни жалят и през юли

Урагани няма да ни жалят и през юли | StandartNews.com

Нов залп от порои и урагани ще се изсипе над страната днес и утре. Затова и от екоминистерството предупредиха кметове да проверят реките, дигите и да следят нивата на язовирите.

До анулиране на планирани почивки на руснаци се е стигнало заради стихията във Варна и региона, научи "Стандарт". Страшни тв кадри от потопите изплашили чужденците. Заради това руски журналисти в момента обикалят българските курорти, за да се уверят на място, че обстановката е нормализирана.

Лошото време няма да ни напусне през цялото лято, стана ясно от прогнозата на НИМХ на БАН за юли. Бурите и дъждът ще започнат още в първите два дни на идния месец. Следват само два дни слънце и почивка от дъжда на 3 и 4 юли и след това пак идват порои. Най-страшно ще е между 12 и 18 юли, когато дъждовете щу валят без прекъсване. През юли най-ниските температури ще бъдат между 10 и 15 градуса, а най-високите - между 33 и 38 градуса. Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата, която за по-голямата част от страната е между 40 и 60 л на кв. м, по Черноморието и долината на река Струма - между 30 и 50 л на кв. м, а в планините - от 70 до 120 л на квадрат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай