Уникален обир! 30 милиона долара в чували

Кражбата е извършена на Великден

Уникален обир! 30 милиона долара в чували | StandartNews.com

Уникален обир изправи косите на хората в Лос Анджелис. 30 милиона долара са били открадната от сейф и изнесени най-вероятно в чували.

Полицията и ФБР в Лос Анджелис разследват дързък обир на близо 30 млн. долара в брой, след като крадци очевидно са проникнали през покрива на помещение за съхранение на пари и са разбили сейф.

Дейвид Куелар от полицейското управление на Лос Анджелис заяви, че обирът - една от най-големите кражби на пари в брой в историята на града - е извършен на Великден в северното предградие Силмар.

Вестник "Лос Анджелис Таймс", позовавайки се на източник, запознат с разследването съобщава, че крадците са проникнали през покрива, за да се доберат до сейфа на сградата, като по някакъв начин са избегнали сложната алармена система.

Според вестника сложната и комплексна кражба изглежда е дело на опитен екип и е била открита едва в понеделник, когато персоналът е отворил трезора.

"Просто е умопомрачително, че никога не можете да го заподозрете", казва анонимен служител на обекта пред ABC News.

"30 милиона долара в Долината, изчезнали. Как? Защо? Все още се опитвам да го проумея. Вътрешна работа ли беше? Само един човек ли беше? Група ли беше? Знаете ли, има много въпроси", допълва служителят.

Въпреки че престъплението напомня на холивудски филми за обири като "Ocean's Eleven", то следва поредица от реални, сложни кражби в региона през годините.

Преди две години крадци задигнаха бижута на стойност до 100 милиона долара от камион, паркиран на магистрална спирка на път за изложение за скъпоценни камъни и бижута в Лос Анджелис.

През юли миналата година мъж проби дупка в тавана на елитен магазин за вино близо до Венис Бийч, след което си напазарува бургундски и бордо вина на стойност 600 000 долара.

Според LA Times най-големият известен досега обир на пари в брой в историята на града е извършен през 1997 г., когато от бронирано депо са откраднати 18,9 млн. долара. В крайна сметка крадците били заловени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай