Учени ще търсят бръмбарите за Бойко

Викат на разпит Борисов, Кокинов и Мирослав Найденов

Учени ще търсят бръмбарите за Бойко | StandartNews.com

София. Учени от БАН ще търсят бръмбарите за Бойко Борисов, научи "Стандарт". Очаква се утре прокуратурата да възложи на експерти от академията задачата да установят как точно е направен записът на разговора между бившия премиер, екс земеделския министър Мирослав Найденов и градския прокурор на София Николай Кокинов. Той бе пуснат анонимно в медиите в края на миналата седмица. Часове по-късно държавното обвинение образува проверка, като още тогава уточни, че записите не са правени със СРС. Освен анализ на звуковия файл, прокуратурата ще поиска на разпит да бъдат повикани и тримата участници в разговора. Целта е да се провери дали има данни за разследване на престъпления срещу правосъдието.

В същото време днес на заседание ще се събере Етичната комисия към Висшия съдебен съвет. Причината е подадената оставка от обвинителя Николай Кокинов. Очаква се срещу него да започне дисциплинарно производство. За целта обаче са нужни пет подписа на членове на ВСС.
Срещу градския прокурор на София вече има едно дисциплинарно производство заради това, че не е спазил принципа на случайното разпределение при разглеждането на делото за износа на ток от швейцарска фирма, ощетила държавната НЕК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай