Туристи се бият за храна

Туристи се бият за храна | StandartNews.com

Министър праща проверка, от хотела отричат за нарушения

Румънски туристи стигнаха до бой за храна в морски хотел у нас. Съседите дошли за великденска ваканция в Златни пясъци. За почивните дни покрай Възкресение в двата хотела "Хелиос спа & ризорт" и "DoubleTree by Hilton" имало около хиляда туристи от България и северната ни съседка. Всички обаче трябвало да се хранят в един ресторант - на втория хотел, с 250 места, съобщи Нова телевизия. "Имаше повече хора от капацитета на ресторанта и недостатъчно храна за всички", каза румънецът Дан Симигановски.

От управата на хотелския комплекс обясниха, че гостите били агресивни. "Имаше достатъчно храна за всички, но поведението на гостите беше различно от това, което очаквахме", заяви Ал Патила, управител на хотелския комплекс. "Относно твърденията, че са продадени повече пакети от капацитета на хотела, мога да твърдя, че това изобщо не е така. За подробно разяснение се обърнете към генералния мениджър на хотела, аз съм мениджър, отговарящ само и единствено за продажбите", коментира пред "Стандарт" мениджърът по продажби на комплекса Виктор Жуков. И допълни: "Нямали сме никакви нарушения".

Според туристите пакетите за великденските празници са им стрували между 220 и 350 лева и тези, които преждевременно напуснали, поискали да им върнат парите. Министърът на туризма Николина Ангелкова нареди спешна проверка на двата хотела в Златни пясъци. Инспекцията ще бъде съвместна с Комисията за защита на потребителите. Тя трябва да провери условията, които се предлагат, и доколко те отговарят на заложените критерии по категоризацията. Ако бъдат установени нарушения, предвидените в Закота за туризма санкции са от 1000 до 3000 лева, а може да се стигне до стартиране на процедура по понижаване на категория.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай