Вторник,

Цял клас не влиза в час заради агресивен съученик

От: Администратор -
A
A
A

Проблемно дете сменя вече пето училище, като в поредното, вместо адекватна помощ, среща бунта на родители и деца. Вече втора седмица учениците от 4 Б клас на училище „Йордан Йовков" във Варна отказват да посещават учебни занятия заради конфликтния си съученик, съобщава Нова ТВ. Момчето се присъединява към тях през април тази година.

Родители твърдят, че момчето често удря съученици и ги бута по стълбите. Наскоро счупило стъклена витрина и като по чудо нямало пострадали. Освен това, детето обиждало и заплашвало връстниците си.

Майките и бащите потърсили съдействие от ръководството на училището, но проблемът не бил разрешен. Напротив – проявите на проблемният ученик зачестили.

Майката на детето твърди, че взема мерки.

„Водила съм го на психиатър, на невролог, на психолог. Имаме обществен възпитател, с който непрекъснато се чуваме и се виждаме", твърди жената.

Родителите на останалите деца вече искат проблемният съученик да бъде изключен. Започнали да подават и жалби. А отговорните по казуса си прехвърлят топката. Директорката на училището обвинява майката. Регионалният инспекторат пък вини директорката.

От Отдела за закрила на детето от две години работят със семейството, но все още без резултат. Според тях - по вина на майката. Ето защо тя е заплашена да загуби родителските си права.

Данните на регионалния инспекторат сочат, че над 5% от децата в масовите училища имат поведенчески проблеми и това са само диагностицираните случаи. Неоткритите са три пъти повече.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички