Цветови варианти на спалното бельо според Фън Шуй

Според древното изкуство всички цветове имат свое специфично значение

Цветови варианти на спалното бельо според Фън Шуй | StandartNews.com

    В спалнята човек почива и се възстановява. Удобното и красиво спално бельо подобрява настроението и качеството на почивката. Комплектите за спалнята (чаршафи, калъфки за възглавници, завивки, покривки за легло) са изработени от различни материали, те могат да бъдат едноцветни, цветни, с шарка или сюжет.

    Известно е, че цветът влияе върху човешката психика. Например червеното възбужда нервната система, докато черното потиска и успокоява. Ето защо цветът на спалното бельо е избран не само в съответствие с вкуса на човек, но се взема предвид и въздействието върху емоционалната сфера.

   Символиката също е важна. Например в източната практика на фън шуй всички цветове имат свое специфично значение и са обвързани със съответния елементен елемент. Някои могат да донесат щастие и любов в живота, докато други са противопоказани за използване в спалнята.

Какво е Фън Шуй?

    Фън Шуй е ориенталска практика за организиране на пространството. С помощта на това изкуство можете енергично правилно да построите къща и да проектирате оформлението на стаите. За класическия фън шуй е важно само движението на енергията Ци - основното жизненоважно вещество, което изпълва Вселената и всички живи същества.

   Естественият цвят е от голямо значение. Например човек, роден в огнена година и почиващ на червени чаршафи, ще събуди в себе си страст и раздразнителност и няма да получи достатъчно сън. Водният човек ще стане пасивен под въздействието на сините и светлосините цветове.

Лилаво спално бельо

   Лилавото, в зависимост от основния тон, може да бъде или студено, или топло. Ефектът му върху различните хора се проявява по различен начин. Този нюанс е последният в спектъра и означава пълнота и заздравяване. Тъй като обаче е на ръба, може да предизвика чувство на безпокойство и опасност. Въпреки че този цвят не оказва натиск върху психиката, не може да се каже еднозначно за неговия положителен ефект. Ако обаче обичате да мечтаете и да философствате, то този цвят ще ви даде възможност да се потопите във вашия вътрешен свят и да намерите хармония. Спалното бельо с такъв фон ще даде усещане за спокойствие след тежък работен ден и ще се настрои на желаната "сънлива" вълна.

Син

   Синият фон на възглавниците е най-добрият избор, ако искате да се отпуснете и да се отпуснете. Това ще нормализира кръвното налягане и ще ви даде здрав сън. Освен това, през летните жеги, син оттенък ще даде капка прохлада. Такъв комплект ви кани да си починете и вдъхва надежда. Синьото спално бельо ще бъде особено подходящо в спалните на хора, занимаващи се с умствена работа. Те ще облекчат стреса и ще ви помогнат да се настроите на правилната вълна сутрин.

Източник: Онлайн магазин - spalnobelio.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай