Цветанов на разпит в спецпрокуратурата

Дава писмени обяснения за разговора в Банкя

Цветанов на разпит в спецпрокуратурата | StandartNews.com

София. Бившият вътрешен министър и зам.-председател на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов точно в 14, 25 ч. се яви на разпит в Специализираната наказателна прокуратура на ул. „Черковна" 90.

От Цветанов ще бъдат снети писмени обяснения във връзка с подслушания разговор от 15 април в Банкя, където с незаконно СРС са записани Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов.

Двадесет минути след Цветанов в сградата на спецпрокуратурата влезе и директорът на Националната разузнавателна служба ген. Драгомир Димитров.

Както агенция Стандарт Нюз съобщи по-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров обясни, че по случая ще бъдат разпитани още двама души. От думите на Цацаров се разбра, че Цветанов е привикан заради края на записа на разговора. Тогава се чува как Бойко Борисов говори по телефона с някого и му обяснява подробности от прокурорската проверка за незаконното подслушване в МВР, които малко по-рано е научил от водещият проверката прокурор Кокинов. Малко по-късно Цветанов участва по темата в сутрешен блок на телевизия. Очаква се второто лице за разпит да е шефът на разузнаването ген. Драгомир Димитров заради реплика от разговора, която се чува, когато някой от охраната на Борисов казва "Човекът от разузнаването е тук".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай