ЦИК не вижда опасност от опорочаване на вота

ЦИК не вижда опасност от опорочаване на вота | StandartNews.com

София. Централната избирателна комисия уверява всички избиратели, политически партии и коалиции от партии и инициативни комитети, участващи в изборите на 12 май, че намерените в печатница "Мултипринт" бюлетини, които се охраняват от компетентните органи, не могат да доведат до опорочаване на вота, след като с тях няма да се гласува, обяви ЦИК в официално съобщение на сайта си.

В течение на деня на извънредни пресконференции различните партии предлагаха варианти, които според тях да гарантират сигурността. От съобщението на ЦИК става ясно, че избирателните комисии в страната не са получавали нови инструкции за изборния ден в неделя.

„Няма опасност от опорочаване на вота, тъй като намерените в печатницата бюлетини няма да се използват за гласуване", смята говорителят на Централната избирателна комисия Бисер Троянов. По думите му не се знае дали намерените в Костинброд бюлетини са фалшиви, защото са отпечатани от печатницата, която е спечелила конкурса, и която печата всички бюлетини.

„Секциите са оборудвани, в тях са сложени необходимите бюлетини за гласуване, изборните книжа и материали, урната, ксерокс машината и всички други необходими за работата на секционната избирателна комисия материали и вече са поети от охрана на служители от МВР", казва Троянов, цитиран от агенция „Фокус".

Пред бТВ Троянов също обяви, че вотът на българските граждани е изцяло гарантиран. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай