Третият "Диалог с гражданите" обсъжда българските медии

Третият "Диалог с гражданите" обсъжда българските медии | StandartNews.com

София. В сряда ще се проведе третия дебат от инициативата на президента Росен Плевнелиев "Диалог с гражданите". Темата е "Какво бъдеще за българските медии?", съобщи прессекретариатът на държавния глава.

Очаква се в дискусията в Централния военен клуб да се включат повече от 250 представители на медиите, на регулаторни институции, на неправителствени организации, дипломати, граждани.

Като продължение на провелата се в София дискусия със заместник-председателя на Европейската комисията Вивиан Рединг в рамките на Европейската година на гражданите 2013 президентът Росен Плевнелиев пое ангажимент да продължи диалога с гражданите по посочените от тях теми - пазарна икономика, система на правораздаване и медийна среда. Именно тези въпроси са във фокуса на дебатите, които президентът организира.

Първата дискусия в рамките на инициативата на 17 септмври постави акцент на решенията за ефективното функциониране на пазарната икономика. Вторият дебат беше на 23 октомври и беше посветен на ефективната и справедлива съдебна система.

На електронен адрес [email protected] и на специално създадената за целта страница на Инициативата във "Фейсбук", могат да бъдат задавани въпроси и споделяни мнения по темата на дискусията, уточняват от "Дондуков" 2.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай