Тони Блеър живеел с жената на Мърдок

На Острова твърдят, че Чери никога няма да даде развод на Тони

Тони Блеър живеел с жената на Мърдок | StandartNews.com

Политикът и майката на четирите му деца отдавна били разделени, макар и без развод

Скандалната книга разкрива интимни тайни от живота на бившия министър-председател на Англия

Във Великобритания тези дни се появи скандалната книга "Човекът зад маската", която разкрива лични тайни на семейството на Тони Блеър, пише в. "Дейли мейл". Според въпросното четиво бившият министър-председател и съпругата му Черил отдавна не са заедно. Съседи на лондонския им дом твърдят, че често виждат многодетната майка да се движи из огромната къща откровено депресирана. Тони рядко бил забелязван наоколо, а пък заедно с жена му - никога.

Защото Блеър живеел с екссъпругата на Рупърт Мърдок - Уенди Денг. Вихреният скандал на Острова около предполагаемата опасна връзка между Блеър и Уенди се разрази преди около две години. Тогава медиите разнищиха в детайли развода на 83-годишния медиен магнат Рупърт Мърдок и неговата трета жена. След като беше тиражирано подозрението, че причината за раздялата им е бившият британски премиер, лавината от бивалици и небивалици се отприщи на пълни обороти.

Според "Ню Йорк дейли нюз" 44-годишната тогава китайка и Блеър са прекарали заедно две нощи - през октомври 2012 г. и през април 2013-та. Сантименталните срещи са били в имение на Мърдок в Калифорния - без знанието на австралийския милиардер естествено. Имало е и съвместна нощувка в апартамент на Мърдок в Лос Анджелис, както и рандевута през уикенди в Лондон и Ню Йорк. Твърди се, че магнатът бил шокиран, когато научил какво е ставало в неговите имоти. Тогава поискал обяснение от Уенди, която дала уклончиви отговори. Но обкръжението на Мърдок било наясно с аферата и дало доста детайли около нея.

Мърдок подаде молба за развод през юни 2013-а след 14 години съвместен живот с мотива, че "връзката е безвъзвратно разбита през последните шест месеца". Неговият биограф Майкъл Уолф тогава не даде подробности за скандала, а само каза пред вестник "Гардиан": "Мисля, че той наистина я обича. Всеки се чуди какво се е объркало."

Медийният магнат и китайката имат две дъщери - Грейс и Клоуи. Двойката се ожени през 1999 г., 17 дни след развода на Рупърт с втората му съпруга Анна Мария Торв. Уенди и Рупърт се запознават на парти в Хонконг през 1997 година. Близки до магната тогава обявиха, че той вече не поддържа никакви контакти с Блеър. Това изглежда странно, като се има предвид, че бившият британски премиер е семеен приятел и кръстник на Грейс. 61-годишният Блеър е женен от 1980 г. за Чери, с която имат четири деца, като последното се роди през 2000 година.

Според коментарите днес Чери никога няма да даде развод на Тони - не толкова от чувства, колкото заради бизнес империята, която притежават заедно. В излязлата тези дни книга се разкрива и как фамилията Блеър е натрупала огромно състояние от времето, когато Тони Блеър е бил премиер. Богатството било не само на Тони, но и на жена му Чери, която също много добре се справяла с живота. Друг е въпросът дали това е имало нещо общо с факта, че съпругът й е министър-председател.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай