Том Джоунс на 80 години

Звездата вече има над 100 албума

Том Джоунс на 80 години | StandartNews.com

Легендарният Сър Том Джоунс навършва 80 години днес. Том Джон Удуърд, както е истинското име на Том Джоунс, е роден на 7 юни 1940 г. в Рефорест, Понприд, в Гламорган, Уелс. Той е един от малкото музиканти с дългогодишна кариера, която активно и успешно продължава и до днес. За Радио Би Би Си той заяви, че отказва да се пенсионира и вярва, че му предстоят още хитове, които да достигнат №1.

Том Джоунс напуска училище, когато е 15-годишен, а на 24 заминава за Лондон от Уелс, за да пробие в музиката. Година по-късно вече има хит, който е номер 1 - It’s Not Unusal:

„Това продължава да бъде най-важната песен за мен“, заяви в интервю за Си Би Ес легендарният певец. Поредица хитове през 60-те го превръща в звезда и секссимвол:

„Това обаче имаше обратен ефект, защото не ме приемаха насериозно като певец. Виждаха това на преден план, вместо да слушат какво пея“.

По време на своята продължила над шест десетилетия кариера Том Джоунс е продал над 100 милиона албума, припомня БНР

Един от най-търсените в дискографията му е Reload от 1999-а. В него е включена песента Sex Bomb, която става хит номер едно в цяла Европа.

В един момент от кариерата си получава разнопосочни съвети от Франк Синатраи Елвис Пресли, който не одобрява наклона му към джаза и блуза:

„Каза ми: Том, не стъпваме там.  Оставяме това на Франк. Но той каза „ние”, сложи ни на едно ниво и за мен това беше голям комплимент. След това пък говорих с Франк, който ми каза, че имам страхотен глас за джаз. Остави поп-а настрана, ела с мен. А аз му отвърнах, че обичам всички стилове. И е така. Мислех си, че гъвкавостта ми и различните жанрове ще бъдат преимущество за мен. Но понякога хората се питаха кой е всъщност Том Джоунс?”.

Публична тайна е телеграма, която Джоунс праща на Елвис преди поредния му концерт. В нея пише: "Дано си счупиш и двата крака на сцената".

Том Джоунс очарова Пловдив през 2019

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай