Терапевти помагат на Ана-Мария да се възстанови

Терапевти помагат на Ана-Мария да се възстанови  | StandartNews.com

София. Екип от специалисти и терапевти по кризисна интервенция ще помагат на 13-годишната Ана-Мария от 4-о Помощно училище в столицата, за която има съмнения, че е била подложена на сексуален тормоз.

Заедно с психолозите сензорен терапевт ще изготви план за поетапна терапия за връщането на детето към неговото всекидневие и учебния процес.

Това стана ясно на срещата между заместник-министъра на образованието и науката Ваня Кастрева и родителите на Ана-Мария от 4-о Помощно училище, които подадоха сигнал за извършено посегателство спрямо дъщеря им, информират от МОН.

Психолог ще се види с Ана-Мария, преди да бъде подложена на гинекологичен преглед по искане на разследващите. Майката Радосвета Симеонова внесе искане в столичното VI РПУ за отлагане на вчерашното посещение при гинеколог в "Пирогов". Тя иска момичето да се види с психотерапевта Хенриета Манолова от болница "Св. Никола", която следи развитието на Ана-Мария. После малката ще бъде прегледана от гинеколог при пълна упойка. По настояване на родителите това ще стане в присъствието на посочени от тях специалисти, на които вярват. 

Зам.-министър Кастрева обсъди с родителите проверката, извършвана от дирекции на Министерството на образованието и науката в помощното училище, която цели да изясни всички обстоятелства по сигнализирания случай.

Бяха поднесени и взаимни извинения във връзка с възникнали проблеми при комуникацията на двете страни през медиите.

По време на срещата бе уточнена и координацията и административното съдействие от представителите на МОН за родителите с цел избор на училище, в което тяхното дете да продължи своето обучение след приключване на кризисните терапевтични мерки.

Своевременно Районната прокуратура образува наказателно производство срещу неизвестен извършител за извършено чрез употреба на принуда блудствено действие спрямо 13-годишното момиче на 19 септември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай