Тайната на сервитьорите. Как си отмъщават на клиентите

Във форуми като Reddit и Quorra споделят своя начин

Тайната на сервитьорите. Как си отмъщават на клиентите | StandartNews.com

Мислим си, че дори и да се държим гадно със сервитьора, ще ни се размине.

Това съвсем не е така!

Сервитьорите имат редица начини, по които тихо да си отмъстят на кофти клиент.

 

Във форуми като Reddit и Quorra настоящи и бивши сервитьори един през друг споделят изобретателни начини, по които са накара клиентите си "да си платят" и то не само в прекия смисъл.

Ето някои от тях:

Нарочно игнорират грубите клиенти

 

Колкото по-грубо и настоятелно даден гост на заведението вика сервитьора, толкова повече последният ще се прави, че не вижда и не чува. Трикът действа почти безотказно, защото с напредване на времето клиентът става все по-нервен, но и все по-безпомощен.

В същото време обслужващият персонал винаги може да си намери извинение, че е зает някъде другаде - носи спешна поръчка, има много поръчки за вкъщи за опаковане, трябва да почисти и подготви околните маси за други клиенти...

Настаняват на възможно най-неприятното място

Някои клиенти започват да се държат грубо направо с влизането в заведението.

Сервитьорите си имат начин да си го върнат - настаняват ги на някое от най-неприятните места в ресторанта. Такива са масите до тоалетните, до бара, където често е прекалено шумно, или пък в дъното на заведението, където персоналът трудно вижда, когато го викат.

И тук сервитьорът винаги може да си намери оправдание, например че това е единствената свободна маса или че всъщност масата е с възможно най-перфектното разположение.

Оттам нататък клиентът има избор - или да лиши ресторанта от неприятното си присъствие, или да преглътне лошата маса, която са му дали и да преосмисли поведението си.

Умишлено забавяне или бъркане на поръчката

 

Явлението е описано в книгата "Ядът на сервитьора" на американеца Стийв Дубланика.

Дубланика при разговора си с различни сервитьори установява, че отмъщението е доста често срещано. Ако клиентът се е държал неприятно, още когато поръчва, е много вероятно поръчката му да е готова, но сервитьорът да я забави умишлено.

По този начин храната стои на паса и изстива, а гостът на ресторанта чака и се нервира.

Друг вариант е да бъде донесена съвсем целенасочено сбъркана поръчка или поне част от нея. Например клиентът е поръчал гарнитура от задушени зеленчуци, но получава пържени картофи.

Може да звучи дребнаво, само че е начин сервитьорите, които и без това са натоварени, да получат едно малко възмездие заради невъзпитани клиенти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Жгшж4
преди 2 седмици

А отворените сервитьорка да плащат чужди сметки

Откажи