Тапа от автомобили и на "Маказа"

Тапа от автомобили и на "Маказа" | StandartNews.com

Задръстване и километрични колони от автомобили са се образували и на граничния пункт "Маказа". За това сигнализира нашата читателка Нина Семерджиева и ни изпрати снимки. 

"От два часа чакаме на границата за Гърция, пункт "Маказа". Не знаем какво става", ни пише тя на страницата ни във Фейсбук. И уточнява, че в задръстването има много деца, а температурите са доста високи. 

Много хора са извън автомобилите си, други пък предпочитат да стоят на климатик в жегата.

"Интензивно е движението за Република Гърция на българо - гръцки пунктове Кулата и Маказа. Няма проблеми в дейността на граничните пунктове, работят на пълни капацитети. Осигурен е оптимален режим на работа на служителите от ГД „Гранична полиция" на ГКПП за максимално облекчаване на пропускателния режим", съобщава "Фокус".

Препоръчва се на пътуващите към Гърция да използват съседни гранични пунктове – Илинден, Капитан – Петко войвода и Ивайловград.

По-рано днес много пътуващи сигнализираха, че има колони от чакащи автомобили на АМ "Струма" и магистрала "Тракия". "Засилен е трафикът по АМ „Люлин" след разклона Перник – Кюстендил до село Усойка, Благоевград. Препоръчва се на водачите да използват стария път - Перник – Кюстендил – Дупница", пише "Фокус".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай