Свещеници искат да тренират ръгби

Свещеници искат да тренират ръгби | StandartNews.com

Духовната семинария в София е изразила желание да сформира отбор по ръгби и дори вече са влезли в контакт с професионалните спортисти. Това съобщи президентът на родната федерация соцдепутатът Атанас Зафиров.

На практика бъдещите свещеници вече са започнали да тренират. От федерацията са готови да ги подпомагат и методически, и като осигурят екипи за семинаристите. Има идея в бъдеще те да се включат в държавното първенство.

Скоро ръгбито може да влезе и като част от спортно-техническата подготовка на армията. На среща с началника на отбраната Константин Попов, който бе в парламента, за да разговаря с депутатите от комисиите по външна политика и отбрана, Атанас Зафиров е направил такова предложение. Попов се съгласил и посочил, че през годините са наблягали преди всичко на обучение в бързина и енергичност, сега се отчита, че има нужда от сила и мощ. "А ръгбито е комплексен спорт, който развива всички качества, към това прибавя развитие на морално нравствени качества и като такъв може да е полезен", категоричен бе Зафиров.

В България ръгбито има 60-годишна история. В момента над 3000 души тренират, голяма част от тях са деца. Юношите пък тези дни участват в европейско първенство в Андора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай