Сватосват българския престолонаследник с нидерландска принцеса

Роденият в Испания 26-годишен Борис е син на покойния търновски княз Кардам

Сватосват българския престолонаследник с нидерландска принцеса | StandartNews.com

Медии в Нидерландия и Испания свързват 20-годишната престолонаследничка Катарина-Амалия с Борис Български, известен още като княз Търновски.

Роденият в Испания 26-годишен Борис е син на покойния търновски княз Кардам, който почина през 2015 г. на 52-годишна възраст.

Борис, който е учил в Лондонското училище за изящни изкуства в Уимбълдън, е наследник на несъществуващия български престол.

Сега той е свързван с престолонаследничката на Нидерландия Катарина-Амалия - и двойката дори е била забелязана да присъства на сватбата на херцогинята на Мединасели през октомври миналата година.

Борис Сакскобургготски е роден в Мадрид през октомври 1997 г. в семейството на княз Кардам и Мириам Унгрия. Баща му, за съжаление, умира през 2015 г., а през 2022 г. майка му се омъжва повторно - така Борис получава връзка с друго кралско семейство.

Неговият доведен баща е принц Гази бин Мохамед, който е братовчед на краля на Йордания Абдула II.

В допълнение към тези връзки Борис има и с испанското кралско семейство - особено след смъртта на баща му.

Кадър: бТВ

Според испанското списание "Hola!" Борис и наследницата на нидерландския престол споделят близко приятелство и той се е превърнал в един от най-доверените ѝ приятели.

Списанието съобщава, че двамата имат приятелски кръг и прекарват време заедно, когато Амалия посещава Мадрид, родния му град.

Мириам и преди е разкривала гордостта си от това, че синът ѝ е проправил собствен път в живота, далеч от българската царска фамилия.

Смята се, че кралицата на Нидерландия Беатрикс е близка с доня Маргарита и Симеон Сакскобургготски, а Мириам се е сближила с лелята на Амалия - Мейбъл.

През октомври 2023 г. двойката е на вечерните тържества по случай сватбата на херцогиня Мединасели в Херес де ла Фронтера в Андалусия.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Асен
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи