Студенти-албанци и българи се биха в Благоевград

Студенти-албанци и българи се биха в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Албанци, студенти в Американския университет в България /АУБ/, и българи се биха тази нощ по улиците на Благоевград и в Спешно отделение на МБАЛ.

Трима пострадали в боя, станал, след като приключила дискотеката в общежития "Скаптопара" на АУБ. Малко след 3 след полунощ пред дискотеката, намираща се в Младежкия дом на Благоевград, възниква сбиване между група албански студенти и благоевградчани. Албанците посещават дискотеката след като приключва тяхната в един от корпусите на общежитията "Скаптопара", информира още БГНЕС.

В 3.30 пред Спешно-приемно отделение/СПО/ на МБАЛ с кола с албанска регистрация пристигат трима голи до кръста албанци, двама братя и техен приятел. Единият от студентите е с две разкъсни рани - отзад на главата и на брадичката. С тримата албанци пристига като преводач един служител от охраната на АУБ.

Когато дежурният лекар в СПО започва да шие раните на албанеца, пристигат със собствен транспорт и трима българи.

Единият от тях е с хематом на окото и аркада на веждата. При пристигането на българите здравите двама албанци се скриват в тоалетната на СПО, докато лекарят прави три шева на тила и два на брадичката на пострадалия. След като го обработва, медикът се заема с прегледа на пострадалия с окото българин. Тогава с такси пред СПО пристига сам четвърти албанец. Той директно влиза през вратата на отделението и нанася един юмрук в лицето на седящия на пейката едър благоевградчанин, който придружавал този с хематома на окото. След като главата му отскача назад и от носа му руква кръв, албанецът почва да крещи нещо на родния си език. В това време се намесва охраната на СПО. Докато единият озаптява нахлулия в отделението албанец, вторият му колега натиска паник-бутона.

През това време боят между албанеца и българите се пренася пред Спешно-приемно отделение. След бърза размяна на удари, четвъртият албанец, предизвикал мелето, се мята в таксито, което на аварийни светлини се изнася през тунела под поликлиниката в посока града. Така се разминават за секунди с отзовалите се на сигнала на паник-бутона патрулки на полицията и на фирмата, охраняваща СПО.

След боя в отделението никой от пострадалите не пожелава хоспитализация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай