Строят стрийт парк пред НДК

Строят стрийт парк пред НДК | StandartNews.com

София. Нов съвременен парк с модерни съоръжения и уреди за екстремни спортове ще бъде построен пред НДК в столицата. През април 2014 г. ще бъде завършен началният етап по реализацията на открития комплекс. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта. 

Придобивката в София е по проект „SOFIA STREET PARK 2014" и ще осъществява под патронажа на министър Мариана Георгиева. Партньори на спортното министерство са „Флаш медиа" АД и международната компания „Sensible Answers".

С три нива на трудност за начинаещи и напреднали скейтбордисти и байкъри ще разполага паркът. Той ще бъде и с капацитет за 600 младежи, ще има сцена за улични изкуства, фотоволтаично осветление и безплатен безжичен инетрнет. Паркът е проектиран по концепция на младежите от компанията „Sensible Answers", уточняват от министерството. Тя има опит в консултацията и създаването на паркове за спортове на открито.

„За мен е удоволствие, че ММС е партньор на проекта. Искам да поздравя организаторите за прекрасната идея да реализират SOFIA STREET PARK 2014, чрез която България ще има възможността да домакинства международни състезания и прояви, които ще създават алтернатива на младите хора да реализират спортния си дух и да осъществяват мечтите и идеите си", каза заместник-министър Мая Тодорова по време на представянето на проекта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай