Строителното министерство асфалтира 700 км. догодина

Строителното министерство асфалтира 700 км. догодина | StandartNews.com

София. Догодина започва асфалтирането на 700 километра пътища от първи, втори и трети клас, съобщи министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева пред Нова ТВ. По думите й новата политика на правителството е именно рехабилитацията на тези пътища, ззащото сред тях има такива, които не са били ремонтирани по 20 -30 години.

Според министъра гоодишно за това специално трябва да бъдат заделяни 80 – 100 милиона лева.

„Магистралите със сигурност остават приоритет, те трябва да бъдат приоритет и да бъдат построени. Започнали сме строителството на 145 км магистрални участъци", уточни обаче Терзиева. Започнало е и строителството на 5 км от автомагистрала „Хемус".

Регионалният министър съобщи също, че за зимното поддържане на пътищата за сезона са заделени 60 млн. лева, като тя се надява от тях да останат и средства за рехабилитация на малки пътища.

По повод блокирането на пътища от ТИР-ове заради снега, какъвто случай имаше на пътя Русе – Бяла при падането на първия сняг, Терзиева призова шофьорите на камиони да карат със зимни гуми и вериги.

През нощта 240 машини са работили, за да се справят със заледяването, каза още министърът.

По отношение на продължаващите протести Десислава Терзиева коментира, че правителството „не е чак толкова мразено".

„Мен лично ме стимулира да работя повече, защото мисля, че цялото правителство е съставено от хора, които разбират какво правят", обясни министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай